Ziua Penitenciarelor marcată în Arhiepiscopia Dunării de Jos cu ocazia sărbătorii Sfinților Petru și Pavel

De sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în România este marcată Ziua Penitenciarelor. Cei doi mari Apostoli au fost proclamați ocrotitorii spirituali ai tuturor celor întemnițați încă din anul 1993. Astăzi, 29 iunie, la nivelul Patriarhiei Române au fost organizate în penitenciare acțiuni culturale, religioase și social-filantropice. În Arhiepiscopia Dunării de Jos, manifestări au avut loc la penitenciarele Galați, Tichilești și Brăila. Încă de aseară, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Casian a binecuvântat noua capelă a Penitenciarului Galați.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Ionel Rotaru, Consilier social al Arhiepiscopiei Dunării de Jos: „La ceas de Vecernie a fost săvârșită slujba de binecuvântare a noii capele într-un alt spațiu mult mai generos. La eveniment fiind prezenți un număr de aproximativ 40 de deținuți, preoți și credincioși din parohiile care au desfășurat în această zi programe misionare în penitenciarul respectiv, alături de reprezentanții instituției și lucrătorii ei”.

Alte detalii cu privire la activitățile spirituale ce s-au desfășurat și în celelalte două penitenciare din cuprinsul eparhiei aflăm tot de la părintele Ionel Rotaru: „În cadrul penitenciarului pentru minori de la Tichilești ziua de astăzi a început prin oficierea slujbei Sfintei Liturghii, apoi au avut loc discuții pe diverse teme privind, în special, însemnătatea și sensurile libertății, dar și importanța iubirii în cadrul familiei și în comunitate. La Penitenciarul Brăila au fost organizate activități menite a venit în întâmpinarea problemelor cu care se confruntă persoanele private de libertate, fiind și la acest penitenciar trimis un delegat eparhial. La sfârșitul slujbei a fost ținut un moment festiv de către deținuții acestui penitenciar prin intonarea unor cântece bisericești. La urmă, au fost acordate diplome ca urmare a concursului ‘Crezul meu’ și participanții la acest concurs au fost răsplătiți cu daruri constând în ajutoare venite din partea credincioșilor prezenți”.

Comentarii Facebook


Știri recente