Ziua onomastică a Înaltpreasfințitului Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, își aniversează astăzi, 27 august, onomastica, în ziua de pomenire a Sfântului Cuvios Pimen cel Mare. Cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica cimitirului Mănăstirii Sihăstria Putnei, din județul Suceava.

Mai multe informații cu privire la acest eveniment a oferit pentru Radio TRINITAS, părintele Dragoș Buta, consilier cultural al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților: „În această zi, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Pimen a oficiat Sfânta Liturghie la Biserica cimitirului Mănăstirii Sihăstria Putnei. Cu această ocazie, a serbării zilei onomastice a Înaltpreasfinției sale, Centrul Eparhial, credincioșii din ținutul Bucovinei și preoții urează Înaltpreasfințitului Părinte Pimen, calde urări de sănătate, ani binecuvântați și mult ajutor de la Dumnezeu în slujirea Sfintei noastre Biserici Ortodoxe”.

Înaltpreasfințitul Părinte Pimen s-a născut în satul Herăști, comuna Greabănu din județul Buzău, la 25 august 1929 și este licențiat în teologie și arte plastice. A fost starețul Mănăstirii Putna, a slujit la Arhiepiscopia Ortodoxă din America și Canada și a fost reprezentant al Patriarhiei Române la Ierusalim.

La 10 ianuarie 1982, a fost ales de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, cu titlul „Suceveanul”, iar la 24 ianuarie 1991 a fost ales Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților. Instalarea a avut loc la Suceava la 3 martie 1991.

Comentarii Facebook


Știri recente