Ziua Națională, sărbătorită la Liceul Tehnologic Ștefan cel Mare – Cotnari

Luând exemplu de la înaintașii noștri, pe 29 noiembrie 2012, clasele V-VII de la Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare” – Cotnari, prin acceptul doamnei director Adriana Minciună, o doamnă cu deosebită deschidere către credință, și prin susținerea domnișoarei profesoare consilier educativ, Oana Pralea, a organizat o manifestare cultural-artistică, cu ocazia Zilei Naționale a României, la care au participat 40 de elevi, informează „Ziarul Lumina”.

Programul a debutat cu citirea unor referate istorice care au pus în valoare rolul deosebit de important ce l-a avut în anul 1918 Biserica, făcându-și auzit glasul în mijlocul poporului prin slujitorii ei. Acest lucru s-a dovedit clar și este consemnat și în istoria sfântă a neamului românesc. Activitatea i-a avut colaboratori pe domnul profesor de istorie Gabriel Blănaru și pe doamna profesoară de educație tehnologică Iulia Vornicesei. Pe lângă aceștia, cei 40 de elevi au fost îndrumați de domnul profesor coordonator Vasile Simon care i-a ajutat să-și prelucreze stegulețe, să-și pregătească cântece și poezii patriotice.

„Copiii au dovedit respectul față de tradițiile populare și de folclor, îmbrăcându-se în costume populare. Ei au arătat că iubesc și simt românește. Când i-am întrebat ce au simțit în momentul intonării cântecelor patriotice, aceștia mi-au răspuns că acest program i-a mișcat atât de profund încât unii chiar au lăcrimat. Acest lucru dovedește că sentimentul patriotic, iubirea de neam și de credință dăinuie și se perpetuează în continuare prin intermediul orei de religie și nu numai”, a declarat prof. Vasile Simon.

Comentarii Facebook


Știri recente