Ziua Națională a României marcată la Tulcea

La Tulcea, Ziua Națională a României a fost marcată în Piața Civică, unde, evenimentele dedicate zilei de 1 decembrie au început cu intonarea imnului național. A fost săvârșită apoi o slujbă de Te – Deum de către Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi în prezența autorităților civile și militare ale județului.

„Să cinstim această zi deosebită pentru neamul nostru românesc zi ce a întruchipat în ea năzuințele de veacuri ale neamului nostru românesc. […] O zi istorică la care Biserica noastră străbună și-a adus o contribuție însemnată prin slujitorii ei. Tocmai de aceea să ne rugăm pentru cei ce au înfăptuit Unirea cea Mare de la 1 decembrie 1918, să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru darul unității pe care ni l-a făcut atunci și pe care se cade să-l păstrăm pentru vecie” a spus Preasfinția Sa, după cum ne informează Arhid. Vasile Iulian.

După alocuțiunile autorităților și depunerea coroanelor de flori la statuia lui Mircea cel Bătrân a urmat defilarea gărzii de onoare.

Comentarii Facebook


Știri recente