Ziua Națională a României cinstită la Giurgiu

Sâmbătă, 1 decembrie , Episcopia Giurgiului a sărbătorit alături de întreaga țară „Ziua Națională a României”.

Manifestările dedicate evenimentului au debutat cu Slujba de Te Deum din biserica Parohiei Inaltarea Domnului săvârșită de Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, după cum ne informează episcopiagiurgiului.ro.

Festivitățile dedicate Zilei Naționale au continuat la Biserica Eroilor, cu oficierea slujbei de parastas în cinstea eroilor ce s-au jertfit pe câmpul de luptă, după care au fost primite oficialitățile cu intonarea Imnului Național de către fanfara Centrului Cultural „Ion Vinea” și depunerea coroanelor de flori la Monumentul Eroilor.

Apoi a avut loc parada militară în Piața Tricolorului, unde a fost prezentata și tehnica din dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră, Crucea Rosie și nu în ultimul rând din dotarea Poliției Locale Giurgiu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…