Ziua Națională a Imnului sărbătorită la Râmnicu Vâlcea

În întreaga țară a fost sărbătorită astăzi, 29 iulie 2011, Ziua Imnului Național. Această zi a fost proclamată prin Legea nr. 99 din 1998 și se sărbătorește în fiecare an la data de 29 iulie. Cu acest prilej sunt organizate ceremonii militare și religioase, iar fanfarele susțin concerte în parcuri și în locuri publice cu semnificație istorică.

La Râmnicu Vâlcea, ceremonia a avut loc în Parcul Zăvoi, de la ora 11:00 și a debutat cu o procesiune solemnă ce a defilat pe traseul: Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea, biserica „Toți Sfinții”, unde s-au sfințit steagurile, casa memorială „Anton Pann” și Parcul Zăvoi.

Coloana oficială din care au făcut parte și autoritățile locale s-a deplasat până la intrarea în Parcul Zăvoi, făcând un scurt popas la Biserica „Toți Sfinții’, unde un sobor de preoți a sfințit drapelul. Următorul popas a fost în fața Casei Memoriale „Anton Pann”, unde a locuit cel care a așternut pe hârtie versurile devenite peste ani cel mai frumos strigăt de libertate al românilor, Imnul Național.

După cum ne informează arhiram.ro, în Parcul Zăvoi, a urmat o slujbă de Te Deum săvârșită de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu Pr. Ion Predescu, Consilier Social-Misionar al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Alocuțiunile despre semnificația evenimentului au fost rostite de primarul municipiului, prefectul județului Vâlcea și alte oficialități. Ceremonialul s-a încheiat cu un spectacol cu tematică adecvatămomentului și intonarea imnului „Deșteaptă-te, române!”, de către Corul Academic „Euphonia”al Filarmonicii de Stat „Ion Dumitrescu”din RâmnicuVâlceaZăvoiul răsunând ca și în urmă cu 162 de ani.

La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai autorităților de stat centrale și locale, veterani de război, cadre militare în rezervă și în retragere, și numeroșirâmniceni, unii dintre ei ținând în mâna stegulețe cu drapelul României.

Comentarii Facebook


Știri recente