Ziua mondială fără tutun marcată la Sibiu

Ziua Mondială Fără Tutun, sărbătorită în fiecare an la 31 mai, a fost marcată astăzi de liceenii sibieni prin acțiuni de conștientizare asupra riscurilor la care se expun fumătorii, demarate în cadrul Colegiului Național ‘Octavian Goga’, după cum informează TRINITAS TV. Tinerii au împânzit holurile instituției de învățământ cu afișe și desene tematice, au împărțit pliante și împreună cu reprezentanții Biroului Social al Arhiepiscopiei Sibiului au participat la o prezentare interactivă despre dependența de tutun și efectele fumatului.

Voluntarii sibieni au mers în fiecare clasă din școala lor și au ținut prezentări de câte două minute despre pericolele la care se expun atât fumătorii cât și cei din jurul lor.

Elevii care au participat benevol la acțiunile demarate în colegiul lor vor fi selectați ca voluntari în cadrul serviciului social al arhiepiscopiei, urmând să participe la diverse acțiuni alături de lucrătorii sociali.

Ziua Mondială Fără Tutun este marcată în fiecare an în ultima zi a lunii mai și implică în întreaga lume campanii de informare a populației cu privire la riscurile generate de consumul de tutun și la dreptul fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos. La nivel mondial este estimat un număr de peste 600 de milioane de fumători, iar în țara noastră se fumează zilnic peste 5 milioane de pachete de țigări.

Comentarii Facebook


Știri recente