Ziua Mondiala de Rugaciune a Femeilor va avea loc astazi in Iasi la Biserica ‘Sfintii Atanasie si Chiril’ incepand cu ora 17.00.

Ziua modiala de rugaciune a fost infiintata la initiativa femeilor din Statele Unite ale Americii acum aproximativ 100 de ani. Aceasta s-a raspandit si in Europa, iar in Romania s-a tinut pentru prima data in anul 1971 la Sibiu. Dupa Revolutie s-a infiintat Forul Ecumenic al Femeilor Crestine din Romania si prima slujba a fost tinuta in anul 1993 la Bucuresti. La Ziua Mondiala de Rugaciune din Romania se reunesc 7 confesiuni.

Mai multe amanunte despre Ziua Mondiala de Rugaciune, ne-a oferit doamna Vlad Margareta, membra a Forului Ecumenic al femeilor crestine din Romania: ‘Slujba de rugaciune are anual o tema stabilita in prealabil inainte. Alegerea temelor si comitetul care va redacta ordinea se stabilesc la intalnirile internationale ale acestui Comitet International de Pregatire a Zilei Mondiale de Rugaciune. Intalnirile au loc din 4 in 4 ani si tot atunci se mentioneaza si tarile pentru care se face aceasta rugaciune. In anul 2002, Romania a fost nominalizata pentru aceasta zi de rugaciune, cand femei din toata lumea, dar si copii si barbati s-au rugat pentru Romania. In felul acesta, prin materiale editate de Comitetul National al Zilei Mondiale de Rugaciune, Romania a putut fi cunoscuta sub toate aspectele: social, cultural si religios. In anul 2003, rugaciunea a fost indreptata spre Liban, iar in acest an tara care a fost nominalizata pentru rugaciune este Panama. Fiecare dintre aceste tari si-a intocmit materialul sub o anumita titulatura. (Ex: In Romania, tema sub care s-a redactat materialul a fost Chemat la impacare.) Tematica de anul acesta din Republica Panama este Prin credinta zidim viitorul. Ca urmare a acestei zile de rugaciune, un punct din ordinea de zi este si adunarea unei sume de bani care va fi destinata in general unor proiecte caritabile. In urma colectei pentru Romania, banii au fost destinati unui proiect pentru ingrijirea batranilor la domiciliu. In Iasi, prima data cand s-a oficiat Ziua Mondiala de Rugaciune s-a facut in anul 2002 intr-un cadru mai oficial sub patronajul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Al doilea punct pe ordinea de zi este discutarea materialului venit din Republica Panama la sediul central din Sibiu care a facut si traducerea. La Iasi avem sprijinul neconditionat al preotului de caritate de la Biserica Sfintii Atanasie si Chiril – capela al Spitalului de Pneumologie, precum si a Societatii Nationala a Femeilor Ortodoxe Romane, randuita de Inalt Prea Sfintitul Daniel, Mitropolitul NMoldovei si Bucovinei.’

Comentarii Facebook


Știri recente