Ziua mamei serbată în Parohia Uda, prot. Pașcani

La Biserica parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Uda, din comuna Tătăruși, protopopiatul Pașcani, a avut loc duminică, 4 februarie 2012, la finalul Sfintei Liturghii, o serbare dedicată mămicilor și bunicilor, organizată de tânărul Răzvan Pintilie, student la Facultatea de Teologie ‘Dumitru Stăniloae’ din Iași, cel care a inițiat și proiectul „Evanghelia în imagini”, având sprijinul parohiei Uda.

Serbarea a avut loc cu patru zile înainte de ziua oficială de 8 martie, pentru a nu afecta programul școlar al copiilor și tinerilor implicați. La final, mămicile au primit câte o felicitare cu gândurile proprii ale copiilor, purtand însemnele personalizate ale parohiei Uda.

De altfel, în fiecare duminică, la biserica parohiei Uda, participă la Sfânta Liturghie între 25 și 35 de copii, care dau și răspunsurile de strană.

Totodată, proiectul „Evanghelia în imagini” a ajuns la a patra etapă; duminica din 4 martie, numită duminica Ortodoxiei este sărbătoarea victoriei cinstitorilor sfintelor icoane asupra celor care doreau înlăturarea lor din cultul Bisericii și de aceea, s-a ales ca pentru duminica viitoare, copiii participanți la proiect, să picteze o icoană la alegere. Proiectul se va desfășura până la Sfintele Paști, când participanții vor primi din partea parohiei un cadou surpriză.

Comentarii Facebook


Știri recente