Ziua Jandarmeriei sărbătorită la Reșița

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a fost prezent marți 3 aprilie 2012, la unitatea militară de jandarmi din Reșița, cu ocazia împlinirii a 162 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Cu această ocazie a fost oficiată slujba de Te – Deum, rostindu-se o rugăciune de mulțumire pentru ostașii Jandarmeriei Române. Părinte Protopop Nicolae Cătălin Mirișan a citit cuvântul de binecuvântare al Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României.

În fața participanților la festivitate militarii jandarmi au prezentat un dresaj canin precum și câteva demonstrații de apărare specifice jandarmeriei.Au fost depuse deopotrivă coroane și jerbe de flori la Monumentul Eroilor ridicat în curtea unității.

La manifestare, după cum ne informează episcopiacaransebesului.ro, au participat domnii: Octavian Țunea – prefectul județului Caraș – Severin; Ionesie Gheorgheoni – vicepreședintele Consiliului Județean, precum și personalități de frunte ai altor instituții ale județului.

Au fost prezenți profesori din diferite școli ale municipiului Reșița alături de copii, cu ocazia săptămânii intitulate „Școala altfel”.

În încheiere Prea Sfințitul Părinte Episcop a transmis cu ocazia zilei Jandarmeriei cuvânt de binecuvântare dorindu-le celor prezenți sănătate, bucurie, mulți ani și întru toate bună sporire!

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…