Ziua Jandarmeriei Române sărbătorită la Râmnicu Vâlcea

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române, 3 aprilie 2012, începând cu orele 11:00, la Inspectoratul de Jandarmi Județean „General de brigadă Ștefan Buterez” Vâlcea a fost mare sărbătoare. S-au aniversat 162 de ani de când domnitorul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica a semnat actul de înființare a instituției „oamenilor de arme” și a aprobat la propunerea Divanului Obștesc, „Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în corp de jandarmi”, la data de 3 aprilie 1850, informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Ceremonialul militar dedicat acestui moment aniversar a debutat cu o slujbă de Te-Deum săvârșită de un sobor de preoți și diaconi în frunte cu P.C. Părinte Octavian Țăpârlan, Inspector Patrimoniu, delegat din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La evenimentul de astăzi alături de jandarmii vâlceni și colonelul Liviu Rotaru, inspectorul șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, pe platoul unității au mai fost prezenți reprezentanți ai autorităților locale și centrale, precum și ai altor instituții din municipiu și județ.

După slujba religioasă, fiecare dintre invitați a ținut o scurtă alocuțiune punctând importanța acestei instituții pentru buna funcționare a societății. Domnul Petre Ungureanu, Prefectul Județului Vâlcea, a transmis mesajul Ministrului Administrației și Internelor – Gabriel Berca.

La finalul activității festive s-au înmânat diplome aniversare cadrelor avansate în grad pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu și au fost premiați câștigătorii competițiilor sportive desfășurate în cadrul unității.

Jandarmeria Română „este instituția specializată a statului, cu statut militar, componentă a Ministerului Administrației și Internelor, care exercită, în condițiile legii, atribuțiile ce îi revin cu privire la: apărarea ordinii și liniștii publice, a drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, a proprietății publice și private, prevenirea și descoperirea infracțiunilor și a altor încălcări ale legilor în vigoare, precum și protecția instituțiilor fundamentale ale statului și combaterea actelor de terorism”.

Comentarii Facebook


Știri recente