Ziua Jandarmeriei Române marcată la Reșița

La sediul Inspectoratului Județean de Jandarmi ‘General de Brigadă Vasile Zorzor’ din Municipiul Reșița, județul Caraș-Severin, a fost sărbătorită ieri, 1 aprilie, într-un cadru festiv Ziua Jandarmeriei Române.

La eveniment au participat autorități județene și locale, reprezentanți ai instituțiilor din cadrul Ministerului Administrației și Internelor, precum și numeroși elevi de la școlile din localitate.

Manifestarea a debutat prin oficierea unei slujbe de Te Deum de către un sobor de preoți, în frunte cu părintele Casian Rușeț, secretar eparhial al Episcopiei Caransebeșului. După slujba religioasă, părintele protosinghel Casian Rușeț a rostit un cuvânt de binecuvântare

‘În această zi de sărbătoare pentru Jandarmeria Română, am venit în mijlocul dumneavoastră pentru a vă transmite gândurile de binecuvântare și dragoste părintească ale Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, precum și aprecierea și respectul pe care Biserica Ortodoxă Română le arată Jandarmeriei în general și în special unității de jandarmi din Reșița. Ne gândim la faptul că anul acesta se împlinesc zece ani de când a fost sfințită capela din incinta unității de jandarmi din Reșița. Întotdeauna Biserica a fost alături de armată și jandarmerie, și rugăm ca și pe mai departe Jandarmeria Română să fie un exemplu de moralitate și disciplină pentru poporul român’, a precizat părintele Casian Rușeț, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’, Ediția de Banat.

De asemenea, a luat cuvântul locotenent-colonel Sorin Axenti, inspector-șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi Caraș-Severin, care a prezentat un scurt istoric al Jandarmeriei Române: ‘La data de 3 aprilie 1850, printr-un ofis domnesc, domnitorul Grigore Alexandru Ghica a aprobat hotărârea Divanului obștesc, semnând ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’. Prin această lege, s-a dat statut juridic armei Jandarmeriei și i s-au stabilit principiile de organizare și funcționare’, precum și istoricul unității de jandarmi din municipiul de pe Bârzava.

Manifestarea s-a încheiat prin defilarea Gărzii de Onoare și printr-o scurtă demonstrație din partea brigăzii de intervenție.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…