Ziua internațională a persoanelor fără adăpost, sărbătorită la Craiova

Beneficiarii Centrului de zi ‘Sfântul Vasile cel Mare’ din Craiova au fost vizitați luni, 17 octombrie, de Înalt Preasfințitul Mitropolit Irineu și de primarul Antonie Solomon, după cum informează „Ziarul Lumina”, Ediția de Oltenia. Evenimentul a fost organizat de Asociația ‘Vasiliada’, ONG patronat de Arhiepiscopia Craiovei, cu ocazia Zilei internaționale a persoanelor fără adăpost.

Ca în fiecare an, de Ziua internațională a persoanelor fără adăpost, beneficiarii Centrului de zi ‘Sfântul Vasile cel Mare’ din Craiova primesc vizita IPS Irineu, care vine aici pentru a le alina suferința și pentru a le rosti cuvânt de binecuvântare și folos duhovnicesc. Alături de Părintele Mitropolit, anul acesta a fost prezent și Antonie Solomon, edilul municipiului Craiova.

În cuvântul rostit cu acest prilej, Mitropolitul Olteniei a evidențiat faptul că ajutorul datorat celor în nevoie reprezintă o obligație sfântă pe care Biserica din Oltenia a îndeplinit-o dintotdeauna: ‘Încă de la începutul acestui proiect am avut în minte gândul de a fi alături de cei care, dintr-un motiv sau altul, se găsesc în situația de a nu mai avea un acoperiș deasupra capului. De aceea, alături de domnul primar Solomon, am înființat aici acest centru menit să vindece suferințele celor care au în suflet această mâhnire. Este un lucru pe care biserica noastră și sfânta arhiepiscopie și l-au propus încă de la începuturi. Sprijinirea celui sărac, a celui gol, a orfanului, a văduvei sau a celui care se găsește la grea încercare este o datorie sfântă și binecuvântată. De aceea, acest centru, care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, se găsește în deplin acord cu tot ceea ce ne-am propus să realizăm’.

Totodată, IPS Părinte Irineu i-a felicitat pe angajații Asociației ‘Vasiliada’, care se ocupă zilnic de bunul mers al locației și le-a mulțumit membrelor Societății Ortodoxe Naționale a Femeilor Creștine (SONFR) din Craiova, care au adus alimente și îmbrăcăminte pentru beneficiari.

Un an de găzduire și servicii sociale gratuite

Centrul de zi pentru persoane fără adăpost ‘Sfântul Vasile cel Mare’ din Craiova a luat ființă în luna mai a anului 2009, printr-un parteneriat încheiat între Primăria municipală și Arhiepiscopia Craiovei, reprezentată de Asociația ‘Vasiliada’.

Cu o capacitate de 52 de locuri, așezământul este unicul de acest gen din Oltenia. Persoanele care beneficiază de serviciile acestei locații sunt de regulă victime ale retrocedărilor, executați silit, bătrâni, tineri ieșiți din sistemul instituționalizat de stat. Pe parcursul găzduirii (maximum 12 luni), beneficiarilor li se asigură: îngrijire medicală, consiliere psihologică, suport pentru reintegrare socială, facilitarea accesului la programe de calificare profesională și sprijin individualizat pentru obținerea unui loc de muncă.

Comentarii Facebook


Știri recente