Ziua internațională a copilului, sărbătorită în mod deosebit în Episcopia Tulcii

Cu prilejul „Zilei internaționale a copilului” din data de 1 iunie 2009, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Visarion, se vor desfășura în Episcopia Tulcii două activități destinate acestora, încercând să combine dragostea față de aproapele cu dragostea față de cunoaștere.

Astfel, în urmă cu două săptămâni a fost demarată o acțiune cu titlul „O jucărie uitată te face să zâmbești”, prin care au fost colectate jucării în stare bună de funcționare ce vor fi dăruite copiilor cu situație financiară precară în duminica de 31 mai 2009.

Luni, 1 iunie, la sediul Episcopiei Tulcii, începând cu ora 10.00, în prezența Preasfințitului Părinte Visarion se va desfășura un seminar cu titlul „Ziua tuturor copiilor” în care elevi ai liceelor din Tulcea vor susține o serie de referate având următoarele teme: importanța copilăriei, necesitatea familiei în educarea și creșterea copilului, lupta împotriva violenței juvenile, pericolul viciilor, metodele contraceptive și avortive. Aceste acțiuni au menirea de a-i responsabiliza și sensibiliza pe copii în raport cu cei din jur, de a sublinia importanța familiei în deplinătatea membrilor ei și de a trage un semnal de alarmă în ceea ce privește pericolele ce surpă integritatea și sănătatea familiei.

Nădăjduim ca astfel de acțiuni vor fi înspre revigorarea conștiinței tinerilor în raport cu morala creștină și spre apropierea lor de Sfânta Biserică.

Sursa: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente