Ziua Internationala a Copilului la Iasi

Cu ocazia zilei de 1 iunie, Ziua Internationala a Copilului, Biroul de Asistenta Sociala ‘Diaconia’ al Centrului Eparhial Iasi din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei va desfasura o activitate festiva de socializare si terapie educatiobala pentru 30 de copii cu dizabilitati din Iasi.

Actiunea este organizata in colaborare cu Asociatia Asistentilor Personali ‘Puterea Iubirii’ si Fundatia ‘Emil Alexandrescu’.

In cadrul acestei actiuni, copii vor primi cadouri si dulciuri. Parintii acestora vor avea in data de 4 iunie 2005 o intrunire cu organizatorii acestei actiuni, in Sala ‘Emil Alexandrescu’ din Parcul Copou – Iasi.

Activitatea se inscrie in efortul de a reduce marginalizarea copiilor cu handicap din societate a romaneasca.

Peste 100 de copii din Municipiul Iasi au primit astazi cadouri din partea Societatii Ortodoxe Nationale a Femeilor din Romania (SONFER) – filiala Iasi. Printre cei care au primit daruri s-au numarat copiii de la Gradinita Sfanta Cuvioasa Parascheva, copiii internati la Sectia speciala TBC a Spitalului Pascanu, elevii de la Scoala Nr. 30 din Iasi si copiii din Comuna Madarjac.

Mai multe detalii ne-a oferit d-na Emilia Chichirau -membra SONFER: ‘Astazi, copiii au primit pachete care contineau dulciuri, fructe, hainute si jucarii. Beneficiarii acestor cadouri au fost 35 de copii de la Gradinita Sfanta Parascheva, 21 de copii din cadrul Sectiei TBC a Spitalului Pascanu, 34 de copii de la Scoala Nr. 30 din Iasi si 35 de copii din cadrul Gradinitei Madarjac. Majoritatea acestor copii provin din familii sarace.’

Comentarii Facebook


Știri recente