Ziua Internationala a Copilului la Bacau

Cu binecuvantarea Prea Sfintitului Eftimie – Episcopul Romanului si a Prea Sfintitului Ioachim Bacauanul – Arhiereu vicar al Episcopiei Romanului, la Bacau se deruleaza astazi un mars pentru apararea vietii.

Actiunea este organizata in colaborare cu Asociatia Studentilor Crestin-Ortodocsi din Romania – filiala Bacau si Asociatia ‘Pro Vita’. Actiunea va incepe la orele 11.00 la Biserica ‘Precista’ din Bacau, de unde participantii vor pleca in mars pe strazile Municipiului Bacau.

Mai multe detalii ne-a oferit Parintele Ciprian Marius Closca – Consilier al Eparhiei Romanului: ‘Studentii Asociatiei Studentilor Crestin-Ortodocsi din Romania – filiala Bacau impreuna cu elevii si profesorii Scolilor din Bacau, preotii si enoriasii bacauani, vor realiza,astazi, incepand cu orele 11.00, un mars pentru a protesta impotriva legalizarii avortului. Acest mars va porni din centrul Municipiului Bacau, de la Biserica Precista; se va trece prin fata Primariei Municipiului Bacau si Prefecturii Judetului Bacau unde se vor depune cate un Memoriu; se va ajunge la statuia Binecredinciosului Voievod Stefan cel Mare si Sfant, dupa care participantii se vor intoarce la Biserica Precista unde se vor sustine o serie de comunicari si referate pe tema avortului.’

Tot astazi va avea loc si sfintirea unui Centru de zi din comuna Stanita – jud. Neamt. Parintele Consilier Ciprian Marius Closca ne-a vorbit si despre acest eveniment: ‘Episcopia Romanului va participa in ziua de 1 iunie 2005 – Ziua Internationala a Copilului la darea in folosinta a unui Centru de zi din localitatea Stanita, in apropiere de Roman – jud. Neamt, ocazie cu care va avea loc Slujba de sfintire a acestui asezamant. Cu ajutorul unor fonduri europene, autoritatile locale au creat acest Centru de zi pentru copii de varsta prescolara si pentru tinerii de acolo.’

De asemenea, pe parcursul zilei de astazi, preotii din Eparhia Romanului vor merge prin scoli si gradinite, unde vor imparti cadouri copiilor de la aceste institutii.

Comentarii Facebook


Știri recente