Ziua Europeană a Solidarității și Cooperării între Generații, marcată în mod deosebit în Episcopia Severinului și Strehaiei

Asociația Filantropia Severin, aflată sub patronajul Episcopiei Severinului și Strehaiei, invită comunitatea din Drobeta Turnu Severin, să sărbătorească împreună Ziua Europeană a Solidarității între Generatii printr-un eveniment special. Este vorba de o competiție intergenerațională de șah și table, ce va avea loc în sala de festivități „Nestor Vornicescu” a Episcopiei Severinului și Strehaiei, miercuri 29 aprilie2009, de la ora 17:00.

Prin aceasta se dorește a se arăta solidaritatea între tinerii si vârstnicii din comunitate dar și a încuraja o mai bună comunicare intre generatii, bazată pe respect și întelegere.

Evenimentul este realizat cu sprijinul și la inițiativa Fundației Principesa Margareta a României (FPMR) care a oferit finanțare, asistență tehnică și consultanță unui numar de zece ONG-uri din toată țara care sărbătoresc în data de 29 aprilie Ziua Europeană a Solidarității între Generații. Asociația Filantropia Severin are onoarea de a fi una dintre aceste organizații.

Programul „Fondul Special pentru Batrâni” – prin care FPMR a oferit finanțare, asistență și consultanță – are ca scop implicarea seniorilor în acțiuni care să valorifice resursele pozitive pe care le au de oferit comunității. Prin finanțarea celor zece proiecte FPMR, a dorit să atragă atenția asupra diversității modurilor în care vârstnicii se pot implica în viața comunității și să stimuleze dezvoltarea de noi inițiative care să valorifice potențialul vârstnicilor.

*

Ziua Europeană a Solidarității și Cooperării între Generații a fost stabilită în timpul Președenției Slovene a UE în anul 2008 cu scopul de a atrage atenția asupra nevoii de a promova mai intens solidaritatea între generații.

Sursa: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente