Ziua Eroilor în Parohia Brezoi I, Râmnic

Ca în fiecare an, praznicul Înălțării Domnului a reprezentat un moment deosebit în Parohia Brezoi I. După Sfânta Liturghie, preoții slujitori, Pr. Dr. Preoteasa Daniel și Pr. Chima Vasile, împreună cu enoriașii parohiei, au mers în procesiune la Monumentul eroilor, situat în centrul orașului, pentru a-i cinsti cum se cuvine pe cei care au lupat și s-au jertfit, pentru libertate și dreptate, pentru credința strămoșească, pentru cultura, neamul și țara noastră. La eveniment au participat conducerea orașului Brezoi, profesori de la Liceul Brezoi, reprezentanți ai Obștii de moșneni Brezoi și numeroși credincioși din localitate.

După săvârșirea Te Deum-ului comemorativ și pomenirea eroilor neamului, au urmat diferite alocuțiuni rostite de către profesori de la Liceul teoretic Brezoi și un program de cântece patriotice susținut de elevii liceului; festivitatea s-a încheiat cu depunerea de coroane la Monumentul eroilor, potrivit arhiram.ro.

‘Anul acesta, praznicul a fost încununat de sfințirea unui prăznicar, costruit la troița din satul Păscoaia, parte a Parohiei Brezoi I, ridicat din inițiativa unui grup de enoriași, lucrare susținută și finanțată de către Domnul Robert Schell, primarul orașului, căruia îi aducem sincere mulțumiri pentru activitatea depusă în ajutorul parohiei.’, a spus Părintele Daniel Preoteasa, parohul Parohiei Brezoi I.

Troița este amplasată pe drumul național 7D, care duce la Voineasa, în apropierea unui bogat izvor cu apă cristalină, din care se servesc nu numai oamenii din Brezoi, ci și mulți din turiștii care trec pe acolo. Izvorul a fost captat de către Șerban Borhină și a fost amenajat de TCH în anul 1996. Troița a fost ridicată în anul 2006, pe terenul donat de familia Ștefan și Maria Călugăreanu, prin stăruința enoriașei Borhină Elena (Cârpătorea) și cu ajutorul credincioșilor din Păscoaia și Lunca Calului. În 2006-2007 a fost pictată de către profesorul Ion Iosif. În fiecare an, de Buna Vestire și Înălțarea Domnului, se săvârșește slujba sfințirii mici a apei și pomenirea ctitorilor, încheiate de agapa frățească.

Comentarii Facebook


Știri recente