Ziua Drapelului sărbătorită la Tulcea

Duminică 26 iunie 2011, Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii a participat în Piața Civică din Municipiul Tulcea alături de autoritățile locale și de numeroși participanți la festivitățile prilejuite de Ziua Drapelului Național, după cum ne-a relatat Alexandru Chituță.

Preasfinția Sa a ținut și o alocuțiune în care a spus că „Ziua de astăzi ne aduce amintește de evenimentele fierbinți ale Revoluției de la 1848 din Țările Române când, Guvernul Provizoriu a decretat ca steag național tricolorul roșu – galben și albastru.

Culorile drapelului național au o semnificație aparte și din punct de vedere religios.

Astfel, cele trei culori reprezintă cele trei virtuți teologice: credința, nădejdea și dragostea, virtuți care trebuie să le aibă orice bun creștin, șa fel cum le-au avut înaintașii noștri.

Roșu simbolizează de asemenea sângele Mântuitorului Iisus Hristos vărsat pe cruce pentru mântuirea neamului omenesc precum și sângele martirilor noștri care s-au jertfit pentru credință, libertate și demnitate.

Galbenul, reprezintă pe Duhul Sfânt, Cel ce s-a pogorât în lume la Rusalii, și lucrează în Biserică, prin harul său, mântuirea tuturor.

În fine, albastru reprezintă maiestatea dumnezeiască a Preasfintei Treimi ce locuiește în ceruri, de unde se coboară pe pământ „toată darea cea bună și tot darul cel desăvârșit” (Iacob 1, 17).

Cunoscând toate acestea, se cade să cinstim cum se cuvine această Zi a Drapelului României, pe care drapel să-l purtăm în suflet și la piept cum făceau străbunii noștri. El este sfânt, căci ne aduce aminte de neamul nostru de eroi și de cele sfinte, și tot el, ne însuflețește în credință, în dragoste și în nădejde, spre binele țării noastre scumpe România”.

Manifestările s-au încheiat cu arborarea Drapelului Național și cu o paradă militară.

Comentarii Facebook


Știri recente