Ziua Drapelului Național sărbătorită în Episcopia Dunării de Jos

Vineri, 26 iunie, în Catedrala Epsicopală din Galați Preasfințitul Părinte Casian împreună cu un sobor de preoți și diaconi a sfințit Drapelul național în prezența a numeroși credincioși și a reprezentanților autorităților locale. După slujba respectivă Chiriarhul Eparhiei a înmânat drapelul domnului Claudiu Brânzan, prefectului județului Galați, care l-a oferit la rândul său gărzii port drapel.

În cuvântul său de învățătură PS Casian a subliniat importanța cinstirii drapelului, simbolul patriei și legătura lui profundă cu neamul și credința poporului român, propunând ca, pe viitor, an de an, fiecare parohie să sfințească și să arboreze drapelul la sfintele biserici.

La finalul întâlnirii, militarii au purtat drapelul în procesiune către Piața Drapelului din Grădina Publică, unde acesta a fost arborat.

Ziua de 26 iunie a fost declarată „Ziua Drapelului Național” de către Parlamentul României prin legea nr. 96 din 20 mai 1998. Această zi este marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții, în colaborare cu Patriarhia Română, prin eparhiile din țară, organizându-se la nivel central și local programe și manifestări cultural-educative cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne și la Catedralele episcopale.

Sursa: Biroul de Presă și Comunicare al Episcopiei Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente