Ziua de 1 Decembrie marcată la Iași

Ziua Națională a României a fost marcată la Iași în Piața Națiunii, printr-un ceremonial religios și militar, informează Radio TRINITAS. În cadrul evenimentelor a fost oficiată o slujbă de Te Deum de Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei care a vorbit ieșenilor despre însemnătatea momentului de la 1 decembrie 1918 pentru toți românii.

„Într-o scurtă rugăciune I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru binecuvântarea revărsată asupra națiunii române la 1918. L-am rugat să odihnească sufletele milioanelor de oameni care de-a lungul veacurilor au năzuit la ziua în care urmașii lor să se regăsească într-o singură țară. Ne-am rugat lui Dumnezeu ca să reverse asupra noastră duhul unității, al credinței, al nădejdii, al iubirii de neam. Se cuvine în această zi să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ceea ce a fost în 1918, pentru anul cel mai frumos din istoria poporului român. (…) O națiune se formează dacă are aceeași direcție și nu doar prin apartenența ei la un pământ și la o limbă, iar viitorul unei națiuni este dat de mamele care nasc copii. Dumnezeu să binecuvinteze această țară și să ne dea putere să nu ne pierdem nădejdea, pentru că vremuri grele au fost și sunt și acum. Cu mila lui Dumnezeu și cu răbdarea și curajul românilor vor fi depășite și greutățile din această vreme”, a spus Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, după cum ne informează doxologia.ro.

Manifestările de la Iași au mai cuprins discursuri ale reprezentanților autorităților locale, depuneri de coroane de flori la monumentul din Piața Națiunii și defilarea gărzii de onoare.

Comentarii Facebook


Știri recente