Ziua crucii la Dunărea de Jos

Și în Arhiepiscopia Dunării de Jos credincioșii au mers sfintele lăcașuri pentru a cinsti Sfânta Cruce.

În ajunul praznicului, la Galați, a fost organizată o procesiune cu racla ce adăposteștește un fragment din lemnul Sfintei Cruci, aflat în patrimoniul eparhial. De la Catedrala arhiepiscopală, racla a fost dusă în pelerinaj la biserica „Sfînta Cruce”. Aici, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Casian a oficiat slujba Vecerniei unită cu Litia, potrivit TRINITAS TV.

Racla a fost readusă la Catedrală în dimineața praznicului, procesiunea fiind urmată de rânduiala specială de scoatere a sfintei cruci spre închinare. Sfânta Liturghie a fost oficiată de chiriarhul locului, răspunsurile liturgice fiind oferite de o parte din membrii grupului Tronos al Catedralei patriarhale și de corul „Ortodoxia” al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

„Puterea și lucrarea Cinstitei și de Viață Făcătoarei Cruci a fost amplificată prin pelerinajul la parohia Sf. Cruce din municipiu, în ajun, cu racla în care păstrăm un fragment din Sfânta și de Viață Făcătoare Cruce a Domnului de la Ierusalim și prin evlavioasa cinstire a Sfintei Cruci de către slujitori și credincioși”, după cum a precizat ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Comentarii Facebook


Știri recente