„Ziua Copilului în culori” la Alba Iulia

Asociația Filantropia Ortodoxă Română Alba Iulia împreună cu Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia organizează în cadrul Proiectului ‘Pașaport pentru Succes’ cea de a IV-a ediție a programului ‘Ziua Copilului în culori’ care va avea loc marți, 1 iunie, începând cu ora 11:00, în curtea Catedralei Reîntregirea din Alba Iulia, informează ‘Ziarul Lumina’.

Evenimentul este organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului și se dorește a fi o sărbătorire a copiilor din casele de copii și centrele de zi din județele Alba și Mureș, ce funcționează prin parteneriatul încheiat între Asociația Filantropia Ortodoxă Română Alba Iulia, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Alba Iulia și autoritățile publice locale și județene. La eveniment vor participa cei 337 de beneficiari direcți ai programului și încă 100 de copii din comunitate.

Alături de copii vor fi prezenți și reprezentanți ai autorităților publice locale și județene, primarul Mircea Hava, președintele consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba, Sorin Valerian Chirilă, și directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș, Lorand Schimdt.

Evenimentul va consta într-o expoziție artistică cu lucrările realizate de copii pe tema ‘Cine sunt eu’ și o prezentare de momente artistice. Vor fi pregătite numeroase surprize pentru copii, tuturor participanților li se vor oferi premii. De asemenea, copiii vor vizita Cetatea Alba Iulia.

Scopul evenimentului este atât promovarea și integrarea socială a copiilor și tinerilor aparținând categoriilor marginalizate și defavorizate social dar și încurajarea dezvoltării abilităților estetice, de comunicare, de recunoaștere și respect al diversității și a deprinderilor de exprimare prin desen.

‘Pașaport pentru succes’

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia derulează proiectul ‘Pașaport pentru Succes’, în județele Alba și Mureș, începând cu 22 ianuarie 2010. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Facilitatea de Tranziție 2007/19343.03.03: Integrarea în societate a tinerilor aparținând minorităților și grupurilor dezavantajate. Valoarea totală a acestui proiect este de 107747,00 Euro din care 96772,00 Euro sunt finanțare nerambursabilă. Partener în cadrul proiectului e Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba. Scopul proiectului este creșterea capacității sectorului non-profit, în general, și a Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în special, de a furniza servicii corespunzătoare pentru copii și tineri aparținând minorităților și grupurilor dezavantajate, care să conducă la creșterea implicării sociale a acestora către o societate mai bună. Sunt furnizate programe de dezvoltare personală pentru 337 copii și tineri ocrotiți în 19 centre sociale din județele Alba și Mureș, precum tabere, drumeții, grupuri de dezvoltare, evenimente sociale.

Comentarii Facebook


Știri recente