Ziua Bibliei in Romania va fi aniversata astazi printr-un simpozion international

Simpozionul Sfanta Scriptura cu imagini, in traditia Bisericilor noastre, face parte din suita de manifestari organizate cu prilejul Zilei mondiale a Bibliei. In Romania, simpozionul este organizat de Societatea Biblica Interconfesionala din Romania si se va desfasura astazi, cu incepere de la ora 9.30 la sala de conferinte a Hotelului Lebada din Bucuresti. Vor participa lideri ai Bisericilor din Romania, reprezentanti ai Ministerului Culturii si Cultelor, personalitati ale vietii sociale, culturale si politice romanesti. Pentru a marca acest eveniment, in cadrul simpozionului ecumenic va fi lansata prima Biblie cu imagini, tiparita in Romania, ilustrata cu 1.300 dintre cele mai valoroase icoane realizate pe teritoriul tarii noastre. Textul acestei noi versiuni a Bibliei este o selectie realizata de parintele dr. Sabin Verzan si de parintele dr. Ioan Caraza din textul Bibliei Sinodale a Bisericii Ortodoxe Romane. Aniversarea Zilei Bibliei va continua in aceasta dupa amiaza cu un Concert de muzica sacra.

Societatea Biblica Interconfesionala din Romania este membra a Societatilor Biblice Unite, o structura mondiala care reuneste 137 de societati biblice nationale, care in acest an aniverseaza zece ani de la infiintare. In Romania, Societatea Biblica Interconfesionala are 12 Biserici membre, printre care si Biserica Ortodoxa Romana.

(Radio Trinitas)

Comentarii Facebook


Știri recente

Concursul Toacă și ie moldovenească: În imagini

La schitul „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” din orașul Târgu Ocna, s-a desfășurat, marți, cea de-a șaptea ediție a Concursului „Toacă și ie moldovenească”. Evenimentul, organizat pe Protopopiatul Onești, a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii.…