Ziua Armatei Române la Tulcea

Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii a săvîrșit joi, 25 octombrie 2012, în Cimitirul Eroilor din Tulcea împreună cu un sobor de preoți o slujbă de pomenire a eroilor români căzuți pe câmpurile de luptă pentru apărarea pământului strămoșesc.

La această slujbă oficiată cu prilejul Zilei Armatei Române, au luat parte autorități centrale și locale ale județului Tulcea, reprezentanți ai armatei, elevi și numeroși cetățeni.

La sfârșitul slujbei Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură în care a subliniat jertfa de sânge a bravilor ostași români căzuți la datorie și care astăzi sunt cinstiți împreună cu mucenicii neamului.

,,Să le cinstim memoria eroilor români care s-au jertfit pe câmpurile de bătălie pentru eliberarea pământului străbun. Să ne rugăm Domnului să le facă parte de odihnă veșnică în lumina și bucuria Sa cea netrecătoare și în același timp să ne străduim să le urmăm și noi cei de astăzi, de la cei mici până la cei bătrâni curajul, eroismul și dragostea lor jertfelnică pentru neam și credință ” , a spus Preasfinția Sa.

În acordurile Imnului eroilor au fost depuse apoi coroane de flori la mormintele eroilor, ceremonia luând sfârșit cu defilarea gărzii de onoare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…