Ziua Armatei Române la Caransebeș

Joi, 26 octombrie, la orele prânzului, în Parcul Dragalina din centrul civic al orașului Caransebeș, a fost sărbătorită Ziua Armatei Române, potrivit episcopiacaransebesului.ro. Din încredințarea Preasfințitului Lucian, Episcopul Caransebeșului, pr. Daniel Alic, consilierul cultural al Episcopiei Caransebeșului, a fost prezent la toate manifestările festive dedicate acestei importante zile.

După oficierea ceremonialului religios, alături de slujitori de la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Caransebeș, pr. Daniel Alic a dat citire mesajului Ierarhului: „Biserica și Armata sunt cele mai vechi instituții ale poporului român, instituții care se bucură și astăzi de cea mai mare încredere în rândul oamenilor, fiind simboluri ale națiunii române. Ele au coexistat din cele mai vechi timpuri în bună înțelegere și colaborare. Biserica noastră se roagă la fiecare slujbă pentru „oastea cea iubitoare de Hristos”, pentru „poporul român cel binecredincios” și pentru întreaga lume, ducând înaintea Tronului Preasfintei Treimi rugăciuni pentru pace și înțelegere. Armata are rostul de a proteja Biserica și valorile neamului românesc, credincioșii ei. De aici buna lor înțelegere și conlucrare întru pacea și binele spiritual al oamenilor. Din binecuvântate pricini nu am putut participa la această manifestare a neamului românesc, dar în rugăciune suntem alături de toți fii noștri duhovnicești care participă la manifestările dedicate Zilei Armatei Române la Caransebeș. Suntem alături de veteranii de război, de toți militarii în rezervă și în retragere, de toți oștenii Armatei Române. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți. Amin!”

Manifestarea a continuat prin depunerea de coroane la statuia „General Ioan Dragalina” și s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare. La manifestare au participat reprezentanți ai autorităților locale, cadre militare active și în rezervă și numeroși oameni care au dorit să fie alături de Armata Română la ceas aniversar.

Comentarii Facebook


Știri recente