Ziua 8 Martie la Așezământul social de la Mănăstirea Bucureșteană „Christiana”

Ziua de 8 martie a fost sărbătorită astăzi și la Așezământul Social al Mănăstirii Christiana din București. Un grup de studente de la Secția de Asistență socială a Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din Capitală, însoțite de cadre didactice, au oferit celor 27 de bătrâne asistate, flori, pachete cu fructe și mucenici.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, părintele profesor doctor Emanoil Băbuș, prodecan al Facultății de Teologie Ortodoxă: „Nu este o primă acțiune la care studentele Facultății noastre de la Asistență socială se implică. Este al doilea an în care practic grupul acesta de studente vin la acest așezământ social și au pregătit pachețele în număr de 27, cu fructe, colăcei care sunt practic mucenici, pentru că mâine este și Sărbătoarea celor 40 de mucenici din Sevastia. Și au adus și câte o floricică pentru fiecare persoană de aici, deoarece este un așezământ în care sunt cazate numai femei”.

Persoanele asistate în acest așezământ beneficiază, pe lângă masă și cazare, și de asistență medicală, socială și spirituală. Așezământul Social al Mănăstirii Christiana are 8 saloane cu câte 2 până la 5 paturi. Dispune de un cabinet medical, de o sală de tratament dotate cu aparatură ultramodernă, precum și un cabinet stomatologic. Centrul a fost sfințit în octombrie 2005, iar deschiderea oficială a avut loc în martie 2006.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar de isihasm

În vacarmul societății de azi, isihia poate fi salvatoare de suflete. Am selectat câțiva termeni legați de această practică ortodoxă care, deși poate fi percepută drept simplă și accesibilă, este extrem de complexă și de…