Zilele Universității 1 decembrie 1918 Alba Iulia

Cu ocazia aniversării pe 27 mai a două decenii de la înființarea Universității „1 decembrie 1918” Alba Iulia, în perioada 23-28 mai se organizează în oraș manifestări speciale. Astăzi a avut loc Sesiunea aniversară „Două decenii de învățământ academic la Alba Iulia”, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, unul dintre fondatorii universității, a altor ctitori, a unui număr mare de rectori din țară și a autorităților locale. Festivitatea s-a desfășurat în Amfiteatrul Mare al universității, de la ora 10.00, fiind deschisă printr-o slujbă de binecuvântare oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, după cum ne informează Radio Renașterea.

În deschidere, Înaltpreasfințitul Mitropolit Andrei a evocat momentul de început al universității: „Ziua de astăzi e o zi mare, importanța ei o pot reda în două fraze. Cu nostalgie, emoție și cu recunoștință față de Dumnezeu și față de cei ce s-au implicat, ne aducem aminte acum, după 20 de ani, cum firul mititel, gingaș a dat în floare, iar astăzi avem o universitate de prestigiu. Zice Domnul: „Cel ce va face și va învăța, „mare” se va chema în Împărăția Cerurilor”. Corpul academic de la noi este făcător de oameni, de oameni de nădejde”.

La festivitatea de aniversare a 20 de ani de la înființarea Universității din Alba Iulia, au adresat alocuțiuni rectorul instituției, prof. univ. dr. Moise Ioan Achim, prefectul de Alba, Ștefan Bardan, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, precum și rectorii altor universități din țară.

Manifestările prilejuite de împlinirea a 20 de ani de învățământ academic la Alba Iulia se vor încheia sâmbătă, 28 mai, când va avea loc festivitatea de absolvire a promoției 2010-2011 a Universității „1 decembrie 1918” Alba Iulia. Tot mâine vor fi deschise oficial Zilele municipiului Alba Iulia 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…