Zilele Trinitas la Centrul de Presă ‘BASILICA’, al Patriarhiei Române

Înființat la inițiativa și cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, la 27 octombrie 2007, centrul media este format din cinci componente: Radio și Televiziunea TRINITAS, Agenția de Știri BASILICA, Ziarul Lumina și Biroul de Presă.

Cu această ocazie, la Catedrala Patriariarhală din București, începând cu ora 9.00, va fi oficiată Sfânta Liturghie. La ora 12.00, tot în Catedrală, în prezența Patriarhului României, Preafericitul Părinte Daniel, va fi oficiată o slujbă de Te Deum, la care vor participa angajații și colaboratorii Centrului de presă.

Apoi, în sala Europa Christiana din cadrul Palatului Patriarhiei, va avea loc începând cu ora 12:30, Simpozionul spiritual academic ‘Dogma Sfintei Treimi în viața Bisericii: istorie și actualitate’. În cadrul Simpozionului Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, va vorbi despre Simbolul de Credință Niceo -Constantinopolitan și va fi vernisată expoziția ‘Teologia Trinitară în tradiția iconografică românească’.

Obiectivele și misiunea Centrului Presă „BASILICA” sunt de a informa și a forma opinia publică alături ce de celelalte mass-media ale Bisericii Ortodoxe Române: „Prin toate cele cinci componente, prin Radio, Televiziune, prin publicațiile scrise, prin Biroul de Presă, prin Agenția de Știri, Centrul de presă BASILICA exercită atât o misiune internă în cadrul Bisericii pentru că aduce informații, aduce o prezentare a activităților liturgice, cultural-misionare, social-filantropice care se desfășoară atât la nivel central, la nivelul Patriarhiei Române cât și la nivelul eparhiilor din țară și din afara țării. Este așadar o misiune, o slujire informativă și în același timp formativă pentru că prin eforturile care se fac la centrul de presă BASILICA ne dorim să fim mereu în slujba Bisericii, să fim misionari, și să fim alături de celelalte instituții misionare culturale, mai vechi sau mai noi din Biserica Ortodoxă Română”, a spus pentru Radio TRINITAS părintele Nicolae Dascălu, Director coordonator și Consilier Patriarhal.

Comentarii Facebook


Știri recente