Zilele Sfântului Siluan Athonitul la Timișoara

În după-amiaza zilei de 20 septembrie 2012 au debutat la Timișoara ‘Zilele Sfântului Siluan’ ajuns la cea de-a IV-a ediție, ce se va desfășura până la 26 septembrie 2012. Programul s-a desfășurat în Sala Burattino, zona Bastion, unde a avut loc vernisajul expoziției de ilustrație de carte duhovnicească pentru copii, intitulată ‘Povești cu sfinți pentru copii cuminți’, semnată de Andrei Rosetti, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat. Evenimentul a a adus în atenția celor mici viața Sfântului Siluan Athonitul în lectura actorului Benone Viziteu și Laura Moldovan de la Facultatea de Arte și Design din Timișoara.

Din partea Arhiepiscopiei Timișoarei a fost prezent la eveniment pr. Zaharia Pereș, consilier cultural la Centrul eparhial care a vorbit celor mici despre viața Sfântului Siluan și despre iubirea sa față de Dumnezeu și oameni, asigurându-i totodată de atenția, purtarea de grijă și rugăciunile ierarhilor timișoreni.

De asemenea, a fost prezentată cartea ‘Viața Sfântului Iosif cel Nou de la Partoș’ povestită copiilor de profesoara Florina Jinga, lucrare ce apare cu binecuvântarea IPS Nicolae, Mitropolitul Banatului. ‘Sfântul Iosif cel Nou este ocrotitorul Banatului și mi-a fost foarte drag să scriu, să citesc și să transpun în cuvinte pentru copii puțin despre viața sfântului, care sper să atingă inimile celor mici’, a precizat prof. Florina Jinga, autoarea cărții. Cei mici au fost foarte entuziasmați de atmosfera creată mai ales că au avut de desenat și au confecționat din hârtie machete de biserici.

Întâlnirile vor continua în zilele următoare cu două conferințe pe teme duhovnicești susținute de pr. Vasile Gavrilă, de la Biserica ‘Sf. Nicolae’ – Rusă (paraclis universitar) din București și ierom. Melchisedec Ungureanu, de la Mănăstirea Lupșa (jud. Alba). Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Timișoarei și Asociația Culturală Kratima din Timișoara.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…