„Zilele Școlii” la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași

La Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Vasile cel Mare” din Iași, se desfășoară în perioada, 26 – 30 ianuarie, o serie de evenimente sub egida „Zilele Școlii”. Manifestările sunt prilejuite de hramul Seminarului – Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi.

Părintele Dragoș Bahrim, Directorul instituției, a oferit mai multe detalii despre programul manifestărilor organizate, pentru Radio TRINITAS: „În ziua de 26 ianuarie a avut loc o slujbă de Te Deum apoi un curs interdisciplinar al Catedrei de Științe. Tot în această zi a avut loc și o conferință, susținută de prof. Traian Diaconescu de la Facultatea de Litere a Universității Alexandru Ioan Cuza, cu subiectul: «Rolul limbilor clasice în pregătirea unui tânăr teolog». În ziua de miercuri, 27 ianuarie, s-a desfășurat o sesiune de comunicări științifice a elevilor din Seminar și o conferință a părintelui Arhimandrit, Nichifor Horia, Starețul Mănăstirii «Sfinții Trei Ierarhi» din Iași, despre «Importanța formatoare a Sfintei Liturghii». Sfânta Liturghie de joi va fi săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Teofan, cu această ocazie unul dintre profesorii noștri, domnul Mihai Ursache va fi hirotonit în treapta de diacon. Tot joi, se va desfășura sesiunea de comunicări științifice a profesorilor Seminarului și a invitaților lor, de asemenea va avea loc și o activitate metodică a Catedrei de Muzică ce va consta într-o «șezătoare folclorică» pregătită de dl. prof. Mihai Ursache. Vineri se va deschide expoziția de icoane a profesorilor și elevilor Secției Patrimoniu Cultural. Seara va avea loc slujba Vecerniei și a Litiei în capela Seminarului iar sâmbătă dimineața va fi oficiată slujba Utreniei și a Sfintei liturghii, așa cum se cuvine, ca în fiecare an”.

Comentarii Facebook


Știri recente

Arhiepiscopia Bucureștilor va organiza spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”

Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureştilor, va organiza Spectacolul cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”, luni, 5 decembrie. Evenimentul va avea loc în Aula Magna Teoctist Patriarhul a Palatului Patriarhiei, începând cu ora 17:00.…