Zilele româno-franceze serbate în localitatea Săliște din județul Sibiu

14 iulie este ziua Franței. Cu această ocazie, la Săliște, în județul Sibiu, au loc „Zilele Prieteniei Româno – Franceze, în Mărginime”. Aici a fost organizat astăzi, 14 iulie, simpozionul intitulat „Mărginimea și Franța” după care, pe Aleea Academicienilor din Săliște a fost dezvelit bustul filozofului D.D. Roșca, membru al Academiei Române și una dintre cele mai importante personalități culturale ale perioadei interbelice. La manifestări a participat, alături de invitații din țară și din Franța, și Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Mai multe informații a oferit pentru TRINITAS TV, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu: „Orașul Săliște, centrul mărginimii Sibiului, numit și capitala mărginimii Sibiului a fost astăzi înconjurat de mulțime multă de români și francezi serbând ziua Franței și prietenia româno – franceză printr-o manifestare culturală care a debutat printr-un simpozion prefațat de părintele academician Mircea Păcuraru și întregit de șase dintre academicienii veniți din Franța de la Academia ‘La Rochelle’.”

Sărbătoarea este organizată de Asociația Reuniunii Mărginenilor împreună cu Primăriile din Săliște, Rășinari, Tilișca și Jina.

Programul se desfășoară cu participarea reprezentanților Academiei de Litere, Științe și Arte din La Rochelle, a primarilor, a preoților și a directorilor de școli din Mărginime, precum și a grupurilor de elevi din fiecare localitate mărgineană. Manifestările din Mărginime vor continua și zilele următoare.

Comentarii Facebook


Știri recente