Zilele orașului Sânnicolau Mare

La acest sfârșit de săptămână, locuitorii din Sânnicolau Mare s-au aflat în sărbătoare. La zilele orașului a fost prezent și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a oficiat slujba de binecuvântare a lucrărilor de reparație și renovare întreprinse la biserica parohială cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”. De asemenea, Preasfințita Sa a oficiat în mijlocul enoriașilor Sfânta Liturghie.

„Toți împreună lucrăm la Casa lui Dumnezeu, care nu este nici a noastră, nici a copiilor noștri, ci este a lui Dumnezeu, a celor care vor veni după noi, a celor care vor veni după copiii noștri. Așa cum cei de la anul 1898 au ridicat această biserică, se cuvine ca noi să ne îngrijim de toate cele necesare și când murim din viața aceasta, trecând către veșnicie, să le lăsăm și lor ceva”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, informează TRINITAS TV.

Un moment deosebit pentru credincioșii din Sânnicolau Mare l-a constituit aducerea unei părticele din moaștele Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei de la Bari, din Italia. Parohia Sânnicolau Mare cuprinde 1.680 familii, cu 6.100 credincioși.

La final, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a transmis tuturor credincioșilor și ostenitorilor felicitările și binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, pentru munca și eforturile depuse la restaurarea și înnoirea lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…