Zilele Mitropolit Visarion Puiu, ediția a XIV-a

În perioada 26-28 februarie 2010, se vor desfășura, la Roman și Pașcani, Zilele Mitropolit Visarion Puiu, ediția a XIV-a, informează cotidianul „Ziarul Lumina”. La această manifestare vor participa personalități din țară și din străinătate, care vor omagia personalitatea mitropolitului Visarion Puiu, cu prilejul împlinirii a 75 de ani de la întronizarea lui în Scaunul Mitropoliei Bucovinei și a 70 de ani de la retragerea sa. Deschiderea simpozionului va avea loc astăzi, la Roman, și va continua mâine, la Pașcani, iar duminică oaspeții vor asista la slujba Sfintei Liturghii, oficiată de PS Ioachim Băcăuanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la Catedrala arhiepiscopală din Roman.

Mai multe detalii a oferit părintele Florin Țuscanu, protopop de Roman, președintele Asociației „Visarion Puiu”: „Vor fi 24 de comunicări științifice pe două secțiuni. Prima va fi dedicată lui Visarion Pui «În Memoriam» și a doua «Cultură și Spiritualitate». Totodată va fi lansată Revista asociației noastre, Revista «Valori Perene». Avem invitat un preot din America, un preot din Italia, un istoric din Cracovia, o doamnă profesoară care și-a susținut doctoratul la Moscova și a căutat noi mărturii despre Visarion Puiu în perioada de la Kiev. Sunt istorici, clerici din multe zone ale țării veniți aici, la Roman, să aducă noi mărturii despre acest mare ierarh al Bisericii peste care, aș spune că, s-a așternut o nedreaptă uitare”, informează Radio TRINITAS.

De asemenea, părintele Dumitru Cristea, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Pașcani, a vorbit despre manifestările ce se vor desfășura în memoria mitropolitului Visarion Puiu: „La «Troița Românilor de Pretutindeni» din Parohia «Sfântul Gheorghe» va avea loc un scurt moment artistic realizat de elevi de liceu și de Casa de Cultură Pașcani. De asemenea, tot la Pașcani, vom vizita Biserica «Sfinții Voievozi» unde a fost botezat Mitropolitul Visarion Puiu”.

Comentarii Facebook


Știri recente