‘Zilele Miron Cristea’, la a X-a editie

Cu prilejul implinirii a 139 de ani de la nastere, patriarhul Miron Cristea, primul Intaistatator al Bisericii Ortodoxe Romane, va fi omagiat timp de trei zile la Toplita, orasul sau natal. Sub genericul ‘Zilele Miron Cristea’, in orasul Toplita au loc, incepand de astazi, manifestari religioase si culturale dedicate personalitatii primului patriarh al Romaniei, manifestari ajunse la editia a X-a. Manifestarile vor debuta astazi, la ora 16.00, cu o slujba de pomenire oficiata la bustul patriarhului Miron Cristea din centrul Toplitei. Mai multe amanunte despre programul zilei de astazi ne-a oferit prof. Ilie Sandru, vicepresedintele Fundatiei Culturale ‘Miron Cristea’: ‘Manifestarile debuteaza miercuri, 18 iulie, la ora 16.00, cu Parastasul la bustul patriarhului din parcul central al orasului, apoi participantii vor vizita Manastirea ‘Sf. Ilie’, muzeul, casa memoriala Miron Cristea, dupa care va fi o prima lansare de carte, cand vor fi lansate peste 20 de carti, precum si un recital de muzica clasica’.

De asemenea, Ilie Sandru ne-a vorbit si despre manifestarile de maine care vor avea loc la Toplita: ‘Joi, 19 iulie, la ora 09.00, va avea loc deschiderea festiva a celei de a X-a editii a ‘Zilelor Miron Cristea’ la Centrul cultural al municipiului, apoi acordarea diplomelor de onoare pentru participantii la ‘Zilele Miron Cristea’, dupa care va urma sesiunea de comunicari stiintifice: ‘Istorie, cultura, civilizatie si credinta strabuna la romani’.

Nu in ultimul rand, Ilie Sandru ne-a mentionat si principalele evenimente care vor avea loc vineri, in ultima zi a manifestarilor dedicate omagierii patriarhului Miron Cristea: ‘In 20 iulie, ultima zi a manifestarilor, va fi participarea la Sf. Liturghie de la Manastirea ‘Sf. Ilie’, ctitoria patriarhului Miron Cristea, dupa care vor fi vernisate doua expozitii, iar la final va avea loc cea de-a doua repriza de lansare de carte’.

Comentarii Facebook


Știri recente