Zilele Mechisedec Ștefănescu

La Roman și în localitatea Gârcina din județul Neamț a început cea de-a XI-a ediție a „Zilelor Melchisedec Ștefănescu”. Seria manifestărilor dedicate părintelui autocefaliei Bisericii Ortodoxe Române au debutat la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Roman cu Simpozionul „Muzica bizantină în viața tinerilor”, urmat de un concert de muzică psaltică. Evenimentele culturale și religioase vor continua și în următoarele zile, informează TRINITAS TV.

„Exemplul l-a luat și orașul nostru, municipiul Roman, de doi ani de zile și astfel s-a luat hotărârea în cadrul Consiliului local ca zilele orașului Roman să fie împletite cu zilele Episcopului Melchisedec Ștefănescu”, a explicat Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Luni, în comuna Gârcina vor avea loc momentele cele mai importante din programul manifestărilor: oficierea slujbei de pomenire a episcopului Melchisedec Ștefănescu, născut în această localitate, precum și organizarea unei sesiuni de evocări a personalității marelui ierarh.

Comentarii Facebook


Știri recente