‘Zilele Icoanei Bizantine’ continua la Facultatea de Teologie Ortodoxa ‘Patriarhul Justinian’ din Bucuresti, unde, incepand cu orele 17.00, s-a desfasurat conferinta cu tema: ‘Icoana bizantina si rolul ei duhovnicesc in viata omului’. Au conferentiat pr. dr. Vasile Gavrila si conf. dr. Mihaela Palade. In cadrul aceluiasi eveniment, ieri a avut loc in sala de festivitati a Facultatii de Teologie, vernisajul expozitiei de icoane bizantine. Aceste manifestari fac parte dintr-un proiect organizat de catre Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani si Catedra de Arta Sacra a Facultatii de Teologie. Mai multe detalii despre continuarea acestor manisfestari si cui este dedicat proiectul ‘Zilele Icoanei Bizantine’ am aflat de la Claudiu Neagoe, coordonatorul evenimentului: ‘Avem doua conferinte care se vor desfasura luni si marti, incepand cu orele 17.00, prima avand tema ‘Icoana bizantina si rolul ei duhovnicesc in viata omului’, dupa care va urma masa rotunda, marti, cu tema ‘Iconografia ortodoxa in societatea ortodoxa contemporana. Acest proiect este dedicat tuturor oamenilor, tuturor iubitorilor de Dumnezeu, tuturor iubitorilor de frumos si tuturor celor care vor sa cunoasca mai mult icoana’.
Săvârşin: A fost inaugurată grădiniţa „Regina-Mamă Elena”
Grădiniţa „Regina-Mamă Elena”, construită cu fonduri europene, a fost inaugurată vineri în localitatea Săvârşin, în prezenţa Custodelui Coroanei, Margareta, şi a autorităţilor locale, anunţă Agerpres. Slujba de binecuvântare a imobilului a fost oficiată de preotul…
„Bine nu se face până nu se strică răul” | O inițiativă legislativă propune ca 2021 să fie Anul Tudor Vladimirescu
Un proiect de lege propune instituirea anului 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu” și declararea lui Tudor Vladimirescu și a Ecaterinei Teodoroiu drept eroi ai națiunii. În 2021 se împlinesc două secole de la revoluția celui…
Parastas pentru Episcopul Grigorie Leu, la Huşi. De ce a fost numit „miracolul conștiinței”
„L-am numit «miracolul conștiinței» pentru că, în vremuri de ostilitate față de credință, acest episcop martir a avut un curaj și o verticalitate aparte, opunându-se unui regim totalitar care și-a propus să Îl smulgă pe Dumnezeu…
Din moștenirea lui Gojdu ne-a mai rămas doar o capelă, dar moștenirea de conștiință nu ne-o poate lua nimeni
Reporterii Pro TV au realizat un material despre mănăstirea ortodoxă românească „Sfântul Ioan Botezătorul” din Budapesta. Ei s-au documentat despre istoricul ei, constatând că făcea parte dintr-o imensă avere lăsată României de filantropul Emanoil Gojdu.…
Să nu uităm că era rău cu porcii departe de Tatăl, îndeamnă Episcopul vicar Damaschin | Cum trebuie să fie pocăinţa?
În predica de duminică, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Sucevei a explicat că pocăinţa trebuie să fie continuă şi însoţită de bucurie şi recunoştinţă. „Să nu uităm niciodată unde am fost, să nu uităm că era…