Zilele Europene ale Patrimoniului au debutat astăzi la Râmnicu Vâlcea

În Arhiepiscopia Râmnicului se desfășoară, zilele acestea, a XVIII-a ediție a Zilelor Europene ale Patrimoniului.

Manifestările au debutat astăzi, 18 septembrie, cu simpozionul ,,Conservarea patrimoniului vâlcean – factor de păstrare a identității culturale”, desfășurat în Sala de Conferințe a Complexului „Sfântul Antim Ivireanul” din cadrul Centrului Eparhial, informează Radio TRINITAS. Întrunirea are ca scop valorificarea și conservarea tezaurului național. În cadrul simpozionului a avut loc și o expoziție de carte veche din fondul de patrimoniu al Arhiepiscopiei Râmnicului.

La Eveniment a fost prezent și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop-Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului care a accentuat faptul că „oamenii sunt înclinați astăzi să se îmbogățească mai mult material și mai puțin spiritual’.

‘Oricum criza economică este și mai păgubitoare atunci când este însoțită de o criză a valorilor spirituale, perene, inclusiv de criza identității și a demnității naționale”, a mai spus Preasfinția Sa, după cum ne informează TRINITAS TV.

Tot astăzi, de la ora 19.30, la Castrul roman din Călimănești va avea loc un spectacol de lumini și proiecție – secvențe din filmele artistice Dacii și Columna. Manifestările vor continua, aici, mâine, de la ora 10.00, cu un colocviu despre istoria Castrului roman, o tabără de creație artistică, jocuri și concursuri și un program folcloric.

Organizatorii evenimentului au fost Arhiepiscopia Râmnicului, Direcția Județeană pentru Cultură și Patrimoniul Național Vâlcea, Organizația Națională „Cercetașii României” și Primăria Orașului Călimănești.

Comentarii Facebook


Știri recente