Zilele Episcop Melchisedec Ștefănescu – ediția a XII-a

În perioada 15 – 20 mai 2012 cu binecuvântarea Preasfințitului Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, se va desfășura cea de-a XII-a ediție a „Zilelor Episcop Melchisedec Ștefănescu”.

Programul manifestărilor, după cum ne informează epr.ro, este următorul:

Miercuri 16 mai 2012 la Catedrala Arhiepiscopala Sf. Cuv. Parascheva Roman va fi oficiată Sf. Liturghie si slujba de pomenire la implinirea a 120 de ani de la trecerea in vesnicie a episcopului Melchisedec. Evocare a personalității marelui ierarh.

Joi 17 mai 2012 în Sala de festivitati a Seminarului „Sf.Gheorghe” Roman, de la ora 14:00, va avea loc o Conferința solemnă cu tema: „Episcopul Melchisedec Stefanescu-120 de ani de la nasterea in ceruri”. De asemenea va avea loc Lansarea cărții „Ortodoxia credinței” și va fi vernisată expozitia foto documentara: „Marturii ale credintei” -imagini de epoca, carti si obiecte apartinand episcopului Melchisedec.

Vineri 18 mai 2012 vor avea loc activitati cu caracter social filantropic, in toate Centrele sociale ale Eparhiei Romanului și Bacăului, care isi desfasoara activitatea sub patronajul Fundatiei „Episcop Melchisedec”. Totodată va avea loc, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Teofan, o procesiune cu icoanele făcătoare de minuni și slujbă de pomenire oficiată de Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la biserica din Garcina, locul natal al marelui ierarh,

Sambata 19 mai 2012 la Seminarul Teologic „Sf. Gheorghe” Roman, începând cu ora 12:00 va avea loc premierea elevilor participanti la Concursul National dedicat Episcopului Melchisedec – coordonator prof. Ana Bobu, Sc. gen. nr.5, Roman

Tot vineri se va desfășura poiectul:CULTURA,MUZICA BIZANTINA SI CAILE SPIRITUALE NEMTENE , apoi de la ora 12:00 va avea loc Conferinta susținută de Pr.Prof.Univ.Dr.Florin Bucescu. Conferința va fi urmată de un concert de muzica religioasa susținut de Coralele Seminariilor Teologice din judetul Neamt: Manastirea Neamt, Agapia, Piatra Neamt si Roman. De la ora 16,00 va fi oficiată Slujba Vecerniei la Catedrala Arhiepiscopala, de PS Episcop Ioachim Bacauanul.

Duminica 20 mai 2012 la Catedrala Arhiepiscopala Roman va fi săvârșită începând cu ora 9.30- Sf.Liturghie arhiereasca, apoi de la 11,30 preoții și credincioșii participă la pelerinajul de la Catedrala Arhiepiscopală la mormantul episcopului Melchisedec.

De asemenea, în Duminica a VI-a după Paști va avea loc inaugurarea Centrului Social Multifuncțional și a Centrului de zi pentru Copii din familii în dificultate al Fundației ” Episcop Melchisedec” și o slujba de pomenire la mormântului marelui ierarh.

Comentarii Facebook


Știri recente