Zilele culturale Nicolae Steinhardt, 12-29 iulie 2009

În perioada 12 – 29 iulie 2009 se desfășoară ce-a de-a noua ediție a „Zilelor culturale N. Steinhardt” (Monahul Nicolae Delarohia), după următorul program:

În perioada 12 – 27 iulie la Mănăstirea Rohiița are loc tabăra de pictură a grupului de iconariž”Sfântul Ioan Damaschin”, care este coordonată de către pictorul Sorin Albu, asistent universitar la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca.

Marți , 28 iulie a.c., de la ora 12:00 la Catedrala Episcopala „Sfânta Treime” din Baia Mare va avea loc vernisajul expoziției de icoane realizate în această perioadă, precum și Masa rotundă „Între modelul N. Steinhardt și modelul C. Noica”, care va continua apoi, de la ora 19:00 la Mănăstirea Rohiița.

Miercuri, 29 iulie a.c., când se împlinesc 97 de ani de nașterea marelui cărturar N. Steinhardt, începând cu ora 8:30, după Sfânta Liturghie, se va săvârși la Mănăstirea „Sfânta Ana” – Rohia, la mormântul Părintelui Nicolae, slujba Parastasului. De la ora 9:30 se va întruni Colectivul redacțional al Integralei N. Steinhardt pentru a lucra la volumele care vor apărea spre sfârșitul anului 2009, în cadrul integralei N. Steinhardt, la Editura Polirom, în coeditare cu Editura Mănăstirii Rohia.

La evenimentele din zilele de 28 și 29 iulie vor participa: Înaltpreasfințitul Arhiepiscop Justinian al Maramureșului și Sătmarului, Preasfințitul Justin Sigheteanul, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, reprezentanți ai Editurii Polirom, membrii Colectivului redacțional ai Integralei N. Steinhardt, Grupul „Sfântul Ioan Damaschin”, membrii Fundației N. Steinhardt și alți invitați.

Comentarii Facebook


Știri recente