Zilele culturale Monahul Nicolae Delarohia, la final

Cea de-a XIII-a ediție a Zilelor culturale Monahul Nicolae Delarohia a ajuns la final. Manifestările dedicate părintelui Nicolae Steinhardt s-au încheiat astăzi, 30 iulie 2011, la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare cu vernisajul unei expoziții de icoane, în prezența Preasfințitului Părinte Iustin, Arhiereu Vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului și a numeroase oficialități. Exponatele au fost realizate de pictori și absolvenți ai studiilor de arte din țară, care au participat, în ultimele două săptămâni, la școala de iconografie bizantină „Monahul Nicolae Delarohia”.

După cum ne informează Radio TRINITAS, la finalul vernisajului s-au lansat și ultimele trei volume din integrala „Nicolae Steinhardt”, din cele 20 aflate în curs de tipărire la Editura Polirom.

Monahul Nicolae Steinhardt, evreu din naștere, a prmit botezul ortodox în temnițele comuniste. A fost un cunoscut scriitor și critic literar. A slujit la Mănăstirea Rohia din Maramureș, unde, pe lângă diversele ascultări, a avut în grijă biblioteca obștii monahale ce numără peste 45 de mii de volume de carte.

Comentarii Facebook


Știri recente