Zilele Canonului cel Mare la Caransebeș

În această primă săptămână a Postului Sfintelor Paști, slujbele specifice perioadei au fost oficiate, în prezența a numeroși credincioși, și la Catedrala episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” și „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. Preasfințitul Părinte Lucian, Chiriarhul locului, a săvârșit în fiecare zi slujba Pavecerniței Mari, în cadrul căreia este citit și Canonul Sfântului Andrei Criteanul, informează TRINITAS TV.

„Ne-a ajutat Bunul Dumnezeu și în acest an să slujim în fiecare zi la Canonul de pocăință al Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala noastră Episcopală din Caransebeș. După patru zile de post și rugăciune ne pregătim mâine pentru a sluji la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite și bineînțeles, sâmbătă, la Liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur, iar în Duminica Ortodoxiei la Liturghia Sfântului Vasile cel Mare”, a spus Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

La slujbă au participat de fiecare dată elevi și studenți, însoțiți de cadre didactice, ai celor două instituții de învățământ teologic din Caransebeș: Seminarul Teologic „Ioan Popasu” și Facultatea de Teologie din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița.

Răspunsurile liturgice au fost date alternativ de către grupul psaltic „Katharsis” al Episcopiei Caransebeșului, precum și de grupul psaltic al Catedralei episcopale din Caransebeș, alcătuit din slujitori și cântăreți ai Catedralei.

Comentarii Facebook


Știri recente