„Zilele Asistenței Sociale” la Craiova

La Craiova, se desfășoară în acestă perioadă „Zilele Asistenței Sociale”. Astfel, la mai multe intituții din municipiu au loc acțiuni prin care este promovată profesia de asistent social.

Campania este organizată de Colegiul Național al Asistenților Sociali și de Asociația Asistenților Sociali din Mitropolia Olteniei, după cum ne informează Radio TRINITAS.

După cum a relatat corespondentul Radio Trinitas, Gheorghe Cioiu, acțiunile organizate până acum, în scopul promovării profesiei de asistent social, au constat într-o serie de întâlniri cu liceeni craioveni, cu studenții de la Facultatea de Teologie, participarea la emisiuni radio-tv pe plan local, distribuirea de afișe și pliante.

„Manifestările se vor încheia joi, 31 martie, la Casa Universitarilor din Craiova, printr-o dezbatere cu tema Dreptul la asistență socială de calitate, temă la care sunt invitați să participe reprezentanți ai autorităților publice locale, organizații non guvernamentale, reprezentanți ai servicilor publice de asistență socială și din mass media locală. Se dorește astfel deschiderea unui dialog permanent cu factorii de decizie în domeniu și cu celelalte organizații și persoane fizice implicate în activitatea de asistență socială pentru promovarea profesiei de asistent social și îmbunătățirea serviciilor sociale acordate persoanelor în nevoie”, a mai spus Gheorghe Cioiu.

Comentarii Facebook


Știri recente