Zile de sărbătoare la Catedrala din Sibiu

Catedrala mitropolitană „Sfânta Treime” din Sibiu se pregătește în aceste zile de hram. Astăzi, 12 iunie 2011, în Duminica Pogorârii Duhului Sfânt, Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoți și diaconi, slujitori ai catedralei, dar și profesori de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Andrei Șaguna” din Sibiu.

„Credincioșii au participat la Sfânta Liturghie, au simțit mireasma darului Duhului Sfânt de care ne împărtășim de fiecare dată când participăm la acest eveniment ceresc care este Liturghia Euharistică și împărtășirea cu Trupul lui Hristos”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului pentru TRINITAS TV.

Tot în Catedrala mitropolitană, sâmbătă 11 iunie 2011, Preasfințitul Părinte Andrei Făgărășeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a oficiat slujba vecerniei în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu și a câtorva sute de membri ai Asociației Ortodoxe „Oastea Domnului”. Aceiași membri au participat astăzi și la o slujbă de comemorare, săvârșită la mormântul părintelui Iosif Trifa, întemeietorului asociației.

Comentarii Facebook


Știri recente