Zile de hram la Mănăstirea Râmeț

Cunoscuta Mănăstire Râmeț din inima Ardealului, străvechea vatră monahală așezată între stâncile Munților Apuseni, se află zilele acestea în sărbătoare: atât de Sfinții Apostoli, cât și în ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Ghelasie, ale cărui moaște se păstrează aici, informează TRINITAS TV.

Sfânta Liturghie a fost oficiată astăzi, 29 iunie, de Arhiepiscopul Alba Iuliei, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

„Ne aflăm astăzi la hramul Sfintei Mănăstiri Râmeț, o adevărată oază de rugăciune și evlavie în care răsuna simfonia virtuților morale. De asemenea, în acest loc iradiază parfumul sfințeniei marelui ierarh Ghelasie. Înnobilați de lumina cuvântului ziditor și de puterea harului mântuitor, îi rugăm pe slăviții Apostoli Petru și Pavel să ne ocrotească în călătoria noastră spre Împărăția Cerurilor”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Irineu.

La slujba de la Mănăstirea Râmeț au participat peste 1000 de credincioși veniți din toate zonele țării și chiar din străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…