Zi de sărbătoare și de post la Mănăstirea Timișeni

Mănăstirea Timișeni și-a prăznuit în data de 29 august a acestui an, hramul – Tăierea Capului Sfântului Ioan, Înaintemergătorul și Botezătorul Domnului.

După sfințirea apei și Sfântul Maslu, săvârșite începând cu ora 6 dimineața, slujitorii Altarului au oficiat Sfânta Liturghie la Altarul din curtea mănăstirii, în mijlocul a sute de credincioși adunați la acest praznic.

Credincioși din satele Checea și Ionel, însoțiți de preoții lor, au venit la Sfânta Mănăstire cu prapori, și cântând, au înconjurat birerica.

După săvârșirea Liturghiei, Părintele Exarh Simeon Stana i-a invitat pe credincioși la obișnuita agapă frățească, nu înainte de a mulțumi părinților împreună-slujitori pentru prezența la Hramul Mănăstirii și nu în ultimul rând și tuturor credincioșilor care au răspuns nevoilor acestei Sfinte Mănăstiri și au venit în ajutor, pentru construirea sfântului lăcaș de rugăciune.

Sursa: mitropolia-banatului.ro

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopul Oradiei a primit vizita Principelui Radu

Episcopul Sofronie al Oradiei a primit săptămâna trecută vizita Alteței Sale Regale, Principele Radu al României. Întâlnirea a avut loc vineri după-amiază la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” din Oradea. Cu ocazia acestei vizite, Episcopul Oradiei…