Zi de sărbătoare pentru Parohia sibiană Turnu Roșu

Veche ctitorie românească zidită de Matei Basarab la mijlocul secolului al XVII-a, biserica din Turnu Roșu împreună cu întreaga comunitate a credincioșilor comunei sibiene au primit duminică, 23 septembrie 2012, vizita pastorală a Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului. Cu acest prilej, potrivit TRINITAS TV, ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare la finalizarea lucrărilor de renovare a vechiului lăcaș de cult, situat la poalele Munților Făgăraș, pe malul stâng al Oltului.

ÎPS Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a apreciat frumusețea acestui locaș de cult refăcut și întreținut cu multă grijă și hărnicie de preoți vrednici, preoți care au fost pomeniți astăzi la sfintele slujbe.

„Comuna aceasta este înzestrată cu cea mai frumoasă biserică din Arhiepiscopia noastră” a mărturisit Înaltpreasfinția Sa.

Ctitorită de Matei Basarab, biserica Sfântul Nicolae din Turnu Roșu a fost înălțată în anul 1653, în apropiere de centrul comunei. Construit în stil muntean, lăcașul de cult a fost mărit pe vremea păstoririi episcopului Vasile Moga. După anul 1989 s-au realizat mai multe etape de renovare.

Potrivit tradiției locale, credincioșii au venit la slujbă îmbrăcați în haine de sărbătoare. Tineri și vârstnici au participat mai apoi la sarbatoarea fiilor satului, în centrul localității sibiene. După Sfânta Liturghie Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului a oferit acte de cinstire membrilor Consiliului parohial, dar și ai consiliului local, care s-au implicat de-a lungul vremii in renovarea lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente