Zi de sărbătoare pentru credincioșii Parohiei Sfântul Nicolae din Vama, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc

Pentru credincioșii Parohiei „Sfântul Nicolae” din Vama, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc, astăzi, 19 august 2012, a fost zi de sărbătoare. Biserica lor nou construită a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Lucrările de ridicare a locașului au început, în anul 2003, și s-au finalizat patru ani mai târziu. În ultima vreme au fost realizate pictarea și dotarea bisericii cu cele necesare slujirii.

Mai multe informații a oferit pentru Radio TRINITAS, Părintele Vasile Mera, parohul Bisericii „Sfântul Nicolae” din Vama, Protopopiatul Câmpulung Moldovenesc: ‘Din dorința credincioșilor Parohiei Sfântul Nicolae s-a hotărât să se facă o biserică nouă. Cea existentă din cimitirul parohiei fiind foarte mică și neconformă cu nevoile parohiei. După ce am reușit să ridicăm biserica din lemn au avut loc și alte lucrări pentru că parohia fiind nou înființată nu avea casă parohială și nici praznicar și astfel s-a mers în paralel și cu celelalte lucrări. Din anul 2007 s-au început lucrările de pictare a bisericii în interior’.

Comentarii Facebook


Știri recente