Zi de sărbătoare pentru Biserica clujeană Sfânta Treime

Biserica – monument istoric „Sfânta Treime” din Cluj-Napoca, cunoscută și cu numele de „Biserica din Deal”, a îmbrăcat astăzi, 18 martie 2012, haine de sărbătoare. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a oficiat aici Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La final, ierarhul a sfințit și troița ridicată în fața bisericii, informează TRINITAS TV.

Cu această ocazie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a spus: „Biserica Sfânta Treime din Cluj este maica tuturor bisericilor ortodoxe din acest frumos municipiu. Ea este și mărturia zbuciumului nostru național, dar și confesional. Atunci când cu mare greutate se putea ridica în oraș o biserică ortodoxă, s-au zbătut macedo-românii care locuiau în cetatea Clujului până când împăratul de la Viena le-a permis să ridice această biserică”.

Biserica „Sfânta Treime” a fost ridicată între anii 1795-1796. De-a lungul timpului a fost restaurată și renovată în repetate rânduri, fiind resfințită în urmă cu doi ani.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a acordat cu acest prilej diplome de cinstire tuturor celor care au contribuit la renovarea și susținerea bisericii monument istoric. Tot în această zi, în cadrul Sfintei Liturghii a fost hirotonit și un preot.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…