Zi de sărbătoare la Someșul Rece

Duminica aceasta a fost sărbătoare pentru credincioșii parohiei clujene Someșul Rece. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului a resfințit biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitate, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Ierarhul a oficiat apoi și Sfânta Liturghie, informează TRINITAS TV.

„În această parohie de la poalele Apusenilor, resfințindu-se biserica, s-a provocat o mare emulație duhovnicească. Merită și preotul paroh și credincioșii lui, felicitați și în același timp ne dăm seama că spiritualitatea românească este profund legată de biserica înaintașilor noștri și că vom răzbi asupra tuturor necazurilor și greutăților cu ajutorul Domnului Hristos, cu atașament față de valorile noastre spirituale și în același timp cu mare dragoste față de toate tradițiile creștinești și românești”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Andrei.

Lăcașul de cult a fost ridicat între anii 1931-1932. Până atunci, credincioșii din Someșul Rece se rugau în vechea biserică de lemn din localitate, devenită între timp monument istoric. După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a binecuvântat și lucrările de restaurare realizate la acest lăcaș de cult.

Cu prilejul resfințirii bisericii, Părintele Paroh a primit rangul de iconom stavrofor. Totodată au fost oferite diplome tuturor celor care au contribuit la înfrumusețarea lăcașului de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente